Informatika

Miután mindenki megkapta a meghívóját az e-mail címére a Google Classroomhoz, a következő feladatok már csak ott elérhetők. Aki még nem fogadta el a meghívót, az sürgősen tegye meg!

Május 15-én mindenki kap egy meghívót az e-mail címére, amivel jelentkezhet a Google Classroom platformra. Ez kötelező! Rá kell menni a csatlakozás gombra, majd a megjelenő ablakban a jelentkezésre. Minden további informatika feladat már csak itt lesz elérhető. A Google Classroom (vagy magyarul Google Tanterem) egy olyan oktatási platform (felület), ahol tudunk egymással kommunikálni, kaptok feladatokat, amelyeket itt fel lehet tölteni a Google Drive-ba. A használatát majd itt fogjátok megtanulni a különböző utasítások segítségével. Már most jelzem, hogy ősztől a Redmenta, az e-mail és a Google Classroom lesz az elsődleges kommunikációs felület informatikából kiegészítve a weboldallal. Jó munkát hozzá!

Teendők május 1-től – 15-ig (pótlások)

Mivel néhány tanulónak nem sikerült a határidők pontos betartása, ezért most ebben a két hétben lehetőséget kapnak a pótlásra. Ezen kívül az év közben elmaradt gyakorlati jegyek (hiányzás, betegség, stb. miatt) megszerzése is most lesz egyénekre szabott feladatokkal, amit mindenki e-mailben kap meg, akit érint. Akinek nincs elmaradása, annak erre a két hétre nincs új feladata informatikából. Május 15-től viszont mindenki megkapja az utolsó feladatokat.

Új feladatok április 15-től – 30-ig: (2 db gyakorlati jegy)

Valamennyi osztály számára: indul a tavaszi gépelési gyakorlat. Ehhez be kell lépni a Redmentába. Ott ki kell választani a Gépelési gyakorlat feladatlapot. Utána a Feladatlap kitöltését kell kiválasztani. Ha ez kész, akkor válassz egy könnyen gépelhető szöveget (tankönyv, regény, újságcikk, stb.) és kattints a Kitöltés elkezdésére. 30 percig kell folyamatosan gépelned, a begépelt karaktereket fogom számolni. Vigyázz, a feladatot csak egyszer lehet megoldani, s ha elkezdted, akkor már nem lehet az órát megállítani. (azaz akkor állj neki, ha van nyugodt fél órád…) Ha végeztél (lejárt az idő), akkor csak ki kell lépni a Redmentából. Az értékelést pár nap múlva a Krétában fogod látni.

Programozási feladatok 4-5. osztály számára: a lenti linken lévő feladatot kell megoldani. Ha végeztél vele, akkor rá kell menni a Kész gombra, majd bejön az oklevél készítési oldal. Ekkor a böngésző balra mutató nyílára (vissza gomb) kell kattintani, s látni fogod a pályák teljesítését igazoló zöld gombokat a képernyő tetején. Ezt a képet kell lefényképezni (nem az oklevelet), majd e-mailben nekem elküldeni a szokásos rvcsaba@gmail.com címre.

További feladatok osztályokra lebontva:
Informatika 4. osztály: programozás (a Minecraftos feladat)

Informatika 5. osztály: programozás (a Jégvarázsos feladat)

Informatika 6. osztály: elküldendő feladat

Informatika 7. osztály: Internetes keresés

Informatika 8. osztály: Internetes keresés

Feladatok április 15-ig:

Informatika 4-8. osztály: valamennyi felsős osztály, valamint a negyedikesek is elérhetik innen az otthoni programozási gyakorlás feladatait az alábbi linken: Programozás
Informatika 4-8. osztály: a mesterséges intelligencia: video1, video2, video3, video4,
Informatika 4-8. osztályminden osztály számára kötelező a gépelés gyakorlása!!! (a második féléves gépelési gyakorlatra való felkészülés)

Kérnék minden tanulót, hogy akinek nincs működő e-mail címe, az regisztráljon a Gmail.com vagy a Freemail.hu vagy a Citromail.hu felületen. (Ha nem megy, akkor kérjél segítséget szüleidtől, idősebb testvéredtől vagy más ismerősödtől!) Elvileg egy ilyen regisztráció nem okozhat gondot. (szülő e-mail címét is lehet használni végső esetben) A Gmail-es és a Citromail-es regisztrációnál a rendszer csak 16 évesnél idősebbeket enged be, a Freemailnél 14 év a korhatár. Ezt az életkor megadásakor sajnos figyelembe kell venni! Ha beléptél a postafiókodba, akkor küldj egy e-mail-t nekem az rvcsaba@gmail.com címre, amiből egyértelműen derüljön ki, hogy kitől kaptam a levelet. (a működő postafiókkal rendelkezők már rögtön meg is tehetik) A beadandó feladatokat is ezen a címen várom majd április 15-ig. Technikailag: vagy Wordbe begépelve vagy A4-es lapra leírva, majd lefényképezve, és csatolva a levél mellékleteként. A Powerpoint bemutatókat is mellékletként csatolva kérem. Az Internetes keresési feladatoknál elég a sorszámot majd a választ megadni.

Informatika 4. osztály: feladatok az Internetes keresésre: Elküldendő feladat1, Elküldendő feladat2
Informatika 5. osztály:
– elmélet – az Internet és a közösségi oldalak veszélyei: Internet veszélyei
– feladatok az Internetes keresésre: Elküldendő feladat1, Elküldendő feladat2
Informatika 6. osztály:
– elmélet – az elektronikus levelezés (e-mail): E-mail
– feladatok az Internetes keresésre: Elküldendő feladat1, Elküldendő feladat2
Informatika 7. osztály
:
– a robotok: Elküldendő feladat
– a mesterséges intelligencia: Elküldendő feladat
Informatika 8. osztály:
– az Excel 2016 használata – Excel 2016
– elmélet – a számítógépes hálózatok: Hálózatok
– gyakorlati feladat – a Deep web és a Dark web: Elküldendő feladat