Negyedév diákja

A Negyedév diákja díj átadáson, összefoglaltuk az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit, eredményeit, a kiemelkedő eredményt elért tanulóink csoki jutalomban részesültek. A legnagyobb izgalommal azonban a Negyedév Diákja Díjat várták a tanulóink. Az alsó tagozatban az elismerő díjat a 4.a osztály tanulója Kovács Huba kapta, akinek szorgalma, tanuláshoz való viszonya példa minden gyermek számára. Megbízható, segítőkész, jólelkű, barátságos, érzékeny, szeretettel teli gyermek, magas igazságérzettel. Magáért és másokért is kiáll, ha kell, s ezt tisztelettel képes tenni. Sohasem csak magát látja, hanem mint részt az egészben. A közösség része, és csak úgy érzi jól magát, ha ebben a „burokban” tesz is másokért. A tanórákon mindig aktív, lelkesedésével ösztönzi többi osztálytársát is a munkára. Legyen akár a tanulásról, akár a sportról, akár egy játékról szó, ő mindig kiemelkedően, odaadással, teljes lelkével vesz részt. Legutóbb a Zrínyi Matematikaversenyen teljesített kimagaslóan, 37. helyen végzett 79 ponttal. De ha a múltba tekintek vissza, csak tisztelettel és büszkeséggel tudom figyelni minden tevékenységét: Végig kitűnő bizonyítványt tudott a tanévzárókon átvenni. Részt vett az összes sportversenyen: atlétika-, játékos sportverseny, kinder sport, kölyökatlétika, terematlétika versenyeken.
A Zrínyi Matematikaversenyen is 2. osztálytól kezdve. Ahol csak szerepelt, 120 %-ot nyújtott. Volt, amikor lázasan küzdötte végig a versenyt, csak hogy ne hagyja cserben a csapatát. Minden érdekelte; községi ünnepen való szereplés, karácsonyi műsor, sport, iskolai közösségi rendezvények. Ő az, aki csillogó szemmel vár minden tanórát, iskolai eseményt, szeretettel és alázattal néz és vár mindenre, majd amiben részt vállal, ott teljes lélekkel, tudással teljesít.
A felső tagozatban Hodula Ramóna és Tóth Botond 6. osztályos tanulók között dőlt el a díj. Ebben a negyedévben mindketten olyan eredményeket értek el, ami miatt joggal lettek jelölve erre a díjra, de csak az egyik tanulónk kaphatta meg, amit szavazással döntött el a tantestület.
A felső tagozat harmadik negyedév diákja végül Tóth Botond lett, aki, aktív tagja volt annak a három fős csapatnak, akik a Hétvezér Általános Iskola Világnyelvész vetélkedőjén részt vettek. Ezen a megyei versenyen a csapat második helyezést ért el, egyetlen ponttal lemaradva az első helyről.
Az iskolánkban megrendezett angol nyelvi tesztverseny válogató fordulóján egyedüli felsős tanulóként jutott tovább. A megmérettetés második fordulója olyan jól sikerült neki, hogy továbbjutott az országos versenyre is. A vírushelyzet miatt az országos fordulót online rendezték meg. Ezen az online döntőn így egyedüliként képviselve iskolánkat a nagyon szép 2. helyezést érte el. Kitartó felkészülése, az angol nyelvben megmutatkozó kiemelkedő tehetsége szép eredményt hozott, amire méltán lehetünk büszkék.
Gratulálunk Hubának és Botondnak! Zárásként elénekeltük az iskola indulónkat!
Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.