Advent

Kedves Kollégák, Szülők, Gyerekek!

Mindenkinek nagy-nagy kitartást kívánok erre a hétre. Tudom, hogy nem egyszerű senkinek, de a biztonság, az egészségünk mindennél fontosabb. Mutassuk meg, hogy erősek, egységesek és kitartóak vagyunk, így túl tudunk jutni minden nehézségen. Végezzük a dolgunkat lelkiismeretesen, hiszen mást nem tehetünk ebben a helyzetben. Bárkinek bármilyen problémája van csak szóljon bátran, ha tudunk segítünk, hiszen ezért vagyunk.
Beléptünk az adventi időszakba, s meggyújtottuk az első adventi gyertyát, a hit fényei lobognak, ami erőt és kitartást adjon mindenki számára az elkövetkezendő időszakra. „Advent 1. vasárnapja, a karácsonyi várakozás kezdete. Különleges időszak az idei, hiszen most az egész világ azt várja, hogy a vakcina megérkeztével az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba. Mondanivalója talán az lehet számunkra, hogy mindig értékelni kell az apró boldog pillanatokat, az egészségben együtt töltött időszakot.
Ha majd magunk mögött tudjuk a vírus jelentette veszélyt, sose feledjük, hogy milyen nagy dolog megölelni a szüleinket, nagyszüleinket és dédszüleinket, barátainkat, szeretteinket. Mindenkinek egészségben gazdag, hittel teli, békés várakozást kívánunk és mielőbbi fellélegzést!
A karácsony a szeretet, és advent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár – jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.
Vigyázzon mindenki magára és másokra is!
Bihari Róbert
intézményvezető
Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.