Erdélyben jártunk

Nyár végén nagyon megörültünk, amikor az iskolából jelezték, hogy 17 csernyei diák részt vehet egy testvértelepülési találkozón Erdélyben. Nyolcadikos, hetedikes és hatodikos tanulók is jelentkeztek az útra, ahová Robi bácsi és Edit néni kísértek el minket. A nyolc napos program belelógott a tanév kezdésbe is, emiatt egy kicsit kárörvendezhettünk a többi diák „szenvedésén”.

Augusztus 28-án hajnalban indultunk, majd 11 órás út után megérkeztünk Dózsa György településre. Itt találkoztunk a többi testvértelepülés: Magyarcsernye, Újlőrincfalva, Bátorkeszi és Dózsa György diákjaival. Közös vacsoránk után továbbmentünk Szovátára, ahol elfoglaltuk a szállásunkat. Másnap fürödtünk a Medve-tóban. Furcsa volt, hogy nagyon sós a vize, és hogy nem lehet benne elmerülni. Szerdán a parajdi sóbányában tettünk látogatást. Maga a barlang is mindenkinek nagyon tetszett, ráadásul kipróbálhattunk különböző játékokat, voltak hintaágyak, siklópálya, büfé és még wellnesseztünk is. Parajdon nagyon finom, eredeti kürtöskalácsot is ehettünk.
Csütörtökön reggel elmentünk egy helyre, ami magasabban fekszik, mint Magyarország legmagasabb hegysége. Délután pedig ismét a Medve-tóban pancsiztunk. Pénteken Székelyudvarhelyen néztünk meg egy múzeumot, aztán megálltunk Farkaslakán, Korondon pedig vásárolhattunk. Másnap a kőrispataki Szalmakalap Múzeumba mentünk, majd a délután megint a fürdésről szólt. Vasárnap Segesváron megnéztük a várat. Este összepakoltunk és a búcsúesten összegeztük és véleményeztük az elmúlt hét eseményeit. Hazafelé útba ejtettük Marosvásárhelyet, aztán irány Magyarország!

Este 10-kor fáradtan, de élményekkel tele érkeztünk meg Csernyére. Sok barátot szereztünk, tanulságos volt látni a hasonlóságokat de a különbségeket is a testvértelepülések élete, lakói, kultúrája között. Köszönjük a szervezőknek és a támogatóknak a lehetőséget, hogy ennyi új dologgal megismerkedhettük!

A 8. osztályos kirándulók

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.